Nyheder alle land

HPP Congo anerkjent for miljøarbeider

UFFs partner i landet HPP Congo har vunnet miljøprisen 2015 som gis av Energy Globe som organisasjonen i Den demokratiske republikken Kongo for det beste bærekraftige energiprogrammet. Lærerutdanningsskolen DNS Mbankana og 17 lokale grunnskoler på landsbygden i Kinshasa-provinsen ble anerkjent med prisen for et pågående treplantingsinitiativ som så langt har fått 380000 unge trær plantet i regionen.
Alle HPP Congo-prosjekter inkluderer et element av miljøvern som utspiller seg på forskjellige måter. I tillegg til å plante trær utfører lærerstudentene ved DNS Mbankana lokale initiativer med en positiv miljøeffekt, som f.eks. ryddedager og lokalsamfunnshager.
Energy Globe-prisen inkluderer en premie på 10 000 dollar som vil bli brukt på å øke omfanget av treplantingsinitiativet til hele landet. I tillegg til å være i stand til å plante flere trær vil skolen drive bevisstgjøringsaktiviteter for å involvere hele lokalsamfunnet i å beskytte miljøet deres.
Programmet ved DNS Mbankana inkluderer miljøvern på tvers av hele programmet for lærerstudentene som utfører lokalsamfunnsinitiativer under lærerpraksisperiodene. Skolen står også for videreutdanning av lærere på de lokale grunnskolene, noe som bidrar til økt integrasjon av miljøvern i skolens naturfagprogram.
I tillegg til de positive miljøeffektene av treplantingsinitiativet har barn fått viktige livskunnskaper gjennom prosessen. Med veiledning fra DNS-studentene og deres lærere har de organisert dem selv i grupper for å plante et visst antall trær. Det er gruppene som bestemmer selv hvor og når de skal realisere plantedagene. Mange lærere brukte også dagene i tillegg til å undervise spesifikt i naturfag.
imagesInitiativet er bare en del av det brede Humana Federation-initiativet hvor 14 lokale partnere har engasjert seg til å plante 1 million trær i hvert av landene for å kjempe mot avskogingen og for å bidra til å mildne klimaendringene.
I tillegg til aktivitetene ved DNS Mbankana inkluderer treplantingen i en besetning på 60 ansatte i Den demokratiske republikken Kongo og frivillige fra lokalsamfunnet som organiserer og deltar i treplantingsdagene. Trærne plantes rundt eksisterende og tidligere prosjekter i Sud Ubangi-distriktet i Equateur-provinsen, i landområdene i Madimba og Bas-Fleuve i Bas-Congo-provinsen, og i utkantsområdene til hovedstaden Kinshasa.

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse:


Lindebergvegen 3c,
N—2016 FROGNER
Tel./Faks: +47 63 92 89 80 / 81
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776
donate-paypal

 UFF er godkjent av    Innsamlingskontrollen

iklogowebKontonummer for private bidrag:
9049.10.79206

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter fra tøyinnsamlingen, second hand-butikkene og fra prosjektene vi støtter i Afrika og Asia