Nyheder alle land

Myndiggjøring av ungdom i Angola

ADPP Angola - Education - teacherI henhold til UNICEF er 54,3 % av Angolas totale befolkning under 18 år gamle. Statistikken viser en enorm mulighet for landet ettersom den yrkesaktive befolkningen vokser. Unge mennesker vil også spille en nøkkelrolle i gjennomføringen av den bærekraftige utviklingsagendaen og finne løsninger på de største utfordringene vi sammen vil møte i årene som kommer. I henhold til FNs befolkningsfond må imidlertid fire hovedområder løses for å dra nytte av denne muligheten: en økt investering i unge menneskers yrkeskapasitet, økt antall jobbmuligheter, utvidet tilgang til prevensjon og økt tilgang til finansielle tjenester. For å hjelpe å utruste unge mennesker til arbeidsstyrken arbeider ADPP Angola for å gi ungdom en lavere sekundær kvalifikasjon samt teknisk handelserfaring.
Den første Escola Polivalente e Profisional åpnet i 2011, og i dag finnes det 8 skoler som drives i 6 provinser. Skolene er godkjente som tilbydere av grunnleggende teknisk og yrkesopplæring av utdanningsdepartementet, og studenter uteksamineres med sertifikat for ni års skolegang og en spesialisering innen et valgt håndverk eller yrke. Det finnes åtte ulike spesialiseringer som studentene kan velge mellom, inkludert miljøforkjemper, vannmedarbeider, moderne kokk, førskoleassistent, helsearbeider, informasjons- og kommunikasjonsmedarbeider, energimedarbeider og matvareprodusent.
I samsvar med andre ADPP-aktiviteter, fokuserer metoden på å lære gjennom praksis. Studentene utfører forskningsarbeid for å planlegge og implementere tiltak i henhold til sitt valgte felt, og får vesentlig yrkeserfaring og selvtillit. Vivaldo ble uteksaminert fra EPP Cabinda i 2015, og hadde spesialisering som vannmedarbeider. Ikke lenge etter endt utdanning, oppdaget han et storstilt byggeprosjekt og spurte om de hadde behov for ekstra arbeidere. "Jeg møtte Herr Mpemba, lederen for prosjektet, og fortalt han om min opplæring ved EPP," forteller han. "Jeg startet å arbeide i konstruksjonsteamet neste dag og fikk god tilbakemelding på arbeidet mitt. Det var en god mulighet for meg."
"Når vi var ferdige med arbeidet fikk jeg lønnen min fra Herr Mpemba, men, enda viktigere, han foreslo at jeg burde starte min egen virksomhet i privat sektor. Jeg brukte pengene jeg tjente på å starte en liten bedrift med noen av mine klassekamerater fra EPP. Vi tilbyr renovering og andre tjenester til folk i lokalsamfunnet."

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse:


Lindebergvegen 3c,
N—2016 FROGNER
Tel./Faks: +47 63 92 89 80 / 81
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776
donate-paypal

 UFF er godkjent av    Innsamlingskontrollen

iklogowebKontonummer for private bidrag:
9049.10.79206

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter fra tøyinnsamlingen, second hand-butikkene og fra prosjektene vi støtter i Afrika og Asia