Nyheder alle land

Støtte for HIV/AIDS-risikogrupper i Sør-Afrika

Field officer on outreachI henhold til UNAIDS Gap Report 2014 bærer Sør-Afrika den største byrden når det gjelder HIV-infeksjon i verden. 19,1 % av befolkningen lever med HIV og AIDS og 16 % av nye infeksjoner globalt skjer i Sør-Afrika. Myndighetene i landet er også en av de mest engasjerte for å få en slutt på epidemien, og bruker over 1 milliard dollar årlig for å drive sitt antiretrovirale behandlingsprogram. I 2014 inngikk Humana People to People South Africa et samarbeid med andre ikke-statlige organisasjoner i et USAID-finansiert initiativ for å bedre tilgangen til tester og støtte for mennesker påvirket av sykdommen i samfunnet.
Initiativet TCE Communities Forward arbeider for å øke bevisstheten i målgrupper om sykdommen, dens årsaker og ressurser som er tilgjengelige for de som tester positivt og deres familier. HPPSA-personale går fra dør til dør for å gi husholdninger riktig og nyttig informasjon i tillegg til å engasjere og lære opp frivillige for å utvide rekkevidden til prosjektet. Prosjektet er spesielt rettet mot risikogrupper slik som lastebilsjåfører og sex-arbeidere, og setter dem i kontakt med egnede helsetjenester og ressurser for å minimere risikoen for å bli smittet av eller spre sykdommen. I tillegg settes de som identifiseres som HIV-positive i prosjektet i kontakt med støttenettverk, dette gjelder spesielt de som ofte har problemer med å få tak i behandling.
I 2015 fikk over 4 000 mennesker tilgang til HIV-testing gjennom initiativet Communities Forward, og 200 gravide kvinner ble behandlet for å forebygge smitte fra mor til barn.

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse:


Lindebergvegen 3c,
N—2016 FROGNER
Tel./Faks: +47 63 92 89 80 / 81
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776
donate-paypal

 UFF er godkjent av    Innsamlingskontrollen

iklogowebKontonummer for private bidrag:
9049.10.79206

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter fra tøyinnsamlingen, second hand-butikkene og fra prosjektene vi støtter i Afrika og Asia